Paul Verswijver

ROTS Art Gallery

Paul Verswijver stelt tentoon bij ROTS Art Gallery

Over de kunstenaar

Biografie

In galerij ROTS Art Gallery brengt Paul Verswijver, docent hoger kunstonderwijs te Brussel ( 1980 – 2016 ), recent werk geschilderd tussen 2018 – 2022.

Het is altijd moeilijk om een verklaring te geven wat je schildert, want volgens mij ben je dan meer schrijver dan schilder... Maar voor alle plastische disciplines geldt maar 1 criterium: het buikgevoel, zowel bij de kunstenaar als bij de toeschouwer! Als dat er niet is, dan is er iets mis!

Vroeger, voor mijn hersenbloeding, was ik bovenal een fijnschilder: maar vermits ik verlamd ben aan mijn rechterzijde, heb ik het over een andere boeg moeten gooien, letterlijk dan! Maar mijn kleurgevoeligheid is gebleven! Gelukkig…Alles is kapot, behalve mijn hersenen! Wederom gelukkig!

Maar ik moet eraan toevoegen dat ik vroeger eerst abstracte aquarellen maakte om de compositie van mijn realistische stillevens op te bouwen, om de spanning of de rust van het werk te bepalen. Ik heb trouwens nog een tentoonstelling in De Zwarte Panter gehad te Antwerpen in 1980, samen met Jan Cox, Fred Bervoets en Wilfried Pas.

Nu bestaat mijn abstract werk hoofdzakelijk uit beweging en kleur, met als doel een harmonieus kleurenpalet weer te geven dat rust of onrust betracht. Ondanks die beperking is de grootste uitdaging voor mij dikwijls heel groot te werken (3,50m / 1,50m). Meestal blijft het echter bij kleiner werk om fysische redenen maar toch streef ik naar dezelfde intensiteit, hoe klein het werk ook is.